Anmeldelser

Anmeldelser


Skibbykrøniken

Læs hele anmeldelsen her.


Dannerbarn

En veldrejet forestilling.


Jens Kløft har skrevet en tekst, som fører både publikum og dem der oppe på scenen trygt gennem forståelsesmæssige disharmonier og undren og frem til en fælles glæde over tilværelsen. Til det brug har han drysset både historiske og humoristiske pointer over replikker og situationer.


Og Solveig Weinkouff følger op i sin instruktion.  Den er rytmisk varieret, har lune, gør fint brug af det begrænsede rum og den sparsomme scenografi, undgår de værste klicheer og integrerer musikken på udmærket vis.


Musikken er nemlig et væsentligt element i forestillingen om Dannerbarnet. Den ligger der delvist som underlægning i talescenerne, og i høj grad som akkompagnement til de mange sange, såvel trioer som duetter og solo.


Af: Janken Varden, Teateravisen.dk

Læs hele anmeldelsen her.


De Hellig tre konger så Hjertensglad

Det er effektiv, meningsfuld underholdning, hvor svære ord får en chance for at blive forstået.


Af: Randi K. Pedersen, Teateravisen.dk

Læs hele anmeldselsen her.


Lille Blå & Lille Gul

TeaterTasken har opbygget sæsonens mest malekåde scenografi i Lille Blå & Lille Gul. Instruktøren Annette Havemann Linnet har gjort Lille Blå & Lille Gul til en fin og formfuldendt forestilling.


Af: Anne Middelboe Christensen, Teateravisen.dk

Læs hele anmeldelsen her.


Farfar Krigsmand

Hans Henrik Clemensen har iscenesat spillet med en nænsomhed, der ikke forfalder til sentimentalitet, men i stedet via spillernes gestik og mimik og tonefald lader de forskellige spilscener gennemstrømme af de følelser som er på spil for personerne

 

Karen Nielsen og Sune Kofoed har begge stemmemodulation og ro i kroppen til at gestalte rollerne.


De bliver suppleret af Baard Owe, der via indtalt stemme optræder som farfaren. Og således orkestreret planter spillet i små doser et billede af hvor vanskeligt og ofte modsætningsfyldt sammensat virkeligheden er og hvor let vi kan komme til at fordømme andre.


Af: Kirsten Dahl, Teateravisen.dk

Læs hele anmeldensen her.


Abrahams Døtre

Så må kvinderne bare lægge krop til. Og det gør så Karen Nielsen og Laura Kamis Wrang, oprigtigt og smukt, opofrende og smertefuldt. Og foruroligende aktuelt


Af: Anne Middelboe Christensen, Børneteateravisen 


Maria barn - Guds søn

Glimrende musikalsk bibelshistorie i Slotskirken.


Karen Nielsen beskriver med sit intense kropssprog og sine bevægelser på scenen hvordan den tids omverden har sagt og tænkt: ”Der er noget mystisk over den dreng" Rikke Øland supplerer ordene så glimrende. Med humoristisk overskud lyder en replik i beretningen om helbredelsen af den lamme: ”salige er dem med hul i taget”


Forestillingen er enkel og direkte, klog og musikalsk.


Af: Frederiksborg Amts Avis


Den gyldent smukke turnéforestilling Marias barn – Guds søn med gruppen TeaterTasken.


Kvindevinklen er klar, kostumerne af Sissel Bergh er Barmsmækre, og der er feminint schwung over forestillingen.


Marias barn vil gøre kristendommen levende ved at sætte krop på vor tidsregnings mærkeligste livshistorie. Uden at forkynde blot ved at vise.


Af: Information


Der var fart over feltet, da der fredag aften var teater i Hjembæk Kirke af TeaterTasken. Ved hjælp af ganske få virkemidler fik tilskuerne en flot beretning om Jesus og hans liv.


Det hele tog en lille time, så der var fart over fortællingen. Foruden humor og dramatik indeholdt stykket overraskende små pointer, som i et klart og nutidigt sprog gjorde Jesu liv nærværende og levende.


Det var skuespil i topklasse, og det blev ledsaget meget fint og præcist timet af Rikke Ølands sprøde trompetspil.


Af: Venstrebladet, Holbæk


"Med menneskelige øjne vil vi se på det guddommelige”, skriver de. Og sandelig om det ikke lykkes for dem med sans for både detaljer og overblik. Det er en forestilling, som jeg varmt kan anbefale.


Af: Stiftsbladet, Roskilde Stift


TeaterTasken anbefalet

I foråret 2011 havde vi i Fårevejle kirke besøg af TeaterTasken til to forestillinger: De Hellig tre Konger så Hjertensglad med Karen Nielsen og Henrik Andersen for vore minikonfirmander, og fortællingen om Babelstårnet med Karen Nielsen for de store konfirmander. Ved begge forestillinger blev små som store underholdt, men også hjerne og lattermuskler blev aktiveret af et engagement, som gik fra hjerte til hjerte. Alle blev fanget ind. Vi vil derfor med glæde anbefale TeaterTasken.


Charlotte West og Henrik Bach, sognepræster i Fårevejle.


Anbefales til Gud og hver mand…!

Som religionspædagogisk konsulent i Helsingør stift har jeg ved flere lejligheder haft fornøjelsen at se TeaterTasken tryllebinde deres publikum – lige fra børn i 8-9 års alderen til børnenes bedste- og oldeforældre. Hvad enten forestillingen er blevet spillet i en kirke, sognegård eller teatersal, har spillerne formået både at udnytte rummet – og skabe deres eget: Et eventyrrum, hvor man glemmer både tid og sted og næsten ikke kan vende tilbage igen. Der fortælles medrivende og levende med både vid og humor, og man mere end fornemmer, at der ligger et kolossalt researcharbejde bag hver eneste forestilling. TeaterTasken vil mere end bare underholde, og både børn og voksne går klogere derfra.


TeaterTaskens forestillinger er oplagte i skole-kirke-samarbejdet, til mini-konfirmanderne, konfirmanderne, som tilbud til børnefamilierne i sognet, ved særlige gudstjenester eller kirkelige arrangementer i øvrigt, hvor man tænker børn og unge med. Jeg har med stor glæde set alle forestillingerne mere end én gang - og tøver ikke med at anbefale dem til Gud og hver mand…!


Christina Smith, Præst og religionspædagogisk konsulent.