De Hellig Tre Konger

De Hellig Tre Konger


"I TeaterTaskens friske gendigtning danner den gamle historie fra biblen dog afsæt for et meget bredere julebudskab: Kærlighed"

Randi K. Pedersen, Teateravisen.dk


De Hellig tre konger så Hjertensglad er historien om tre vidt forskellige mænd fra hver deres verdensdel.

Kasper fra nord, der vil vide, hvordan alting blev til. Kunstmaleren Balthazar fra syd, der prøver at give sine billeder liv, men stivner i sin egen perfektionisme. Og endelig den gamle rettroende Melchior fra øst, som beder 7 gange om dagen på klokkeslæt, og er så optaget af at tjene gud, at han glemmer sine medmennesker.


De tre mødes, da de følger den samme stjerne. Men på grund af deres forskellighed opstår der problemer. De vil det samme, men på hver sin måde. Til sidst når de alligevel frem til en ussel stald.

Meget skuffede over deres fund går de derind og finder et lille barn, og ved mødet giver Balthazar slip på sig selv og maler billeder fulde af liv. Det går op for Kasper, at det ikke kun handler om, hvordan verden blev til, men i lige så høj grad, hvorfor den blev til. Og endelig forstår Melchior, at mens vi lever på jorden, gælder det først og fremmest livet her.   


Historien bliver fortalt på vers af de tre store dukker og en skuespiller til tonerne fra sitar, guitar og afrikansk klaver. En forestilling fuld af gode sange, musik og vers med sjove pointer.


Instruktion: Annette Havemann Linnet • Forfatter: Karen Nielsen • Musik: Henrik Andersen • Dukker: Sus Haugland • Medvirkende: Henrik Andersen & Karen Nielsen


Fotos:  Ireneusz Cyranek

Anmeldelse


Julebudskabet i frisk gendigtning. TeaterTasken lader myten om helligtrekonger danne afsæt for et julebudskab med bred appel.


Det er samtidig eksistensfilosofi på ret højt plan, når tre, store dukkekonger - 'darwinistiske' Kasper fra nord, kunstmaler Balthazar fra syd og religiøse Melchior fra øst - hidsigt udveksler meninger om verdens skabelse.


Udstyret med hver deres geografiske og værdimæssige baggrund og altså vidt forskellige præmisser, er der lagt op til en grundig røren rundt i den multikulturelle gryde.


Af: Randi K. Pedersen, Børneteateravisen

Læs hele anmeldelsen her

Hellig Tre Konger egner sig til alle over 6 år.


Pris:

7500kr. ved max 50 tilskuere

9000kr. ved max 80 tilskuere


Turneperiode:

Hvert år fra november til januar


Pressemateriale