AarsrapportTeaterTasken Lundevej 14 3600 Frederikssund - tlf. 4738 3536  - E-mail:  info@teatertasken.dk -  Cvr-nr. 18931443

Årsrapport for TeaterTasken 2019

 

TeaterTasken har siden efteråret 2016 hvor teatret flyttede til Jernbanegade 41, efter at Karen Nielsen og Claus Malta Nielsen købte Park bio, gennemgået en forandring fra at være et udelukkende turnerende teater, til også at være et stationært teater. Fra at være TeaterTasken som turnerede Danmark tyndt, til at blive kendt blandt lokalbefolkning som Parkteatret, og forhåbentlig fra 2021 egnsteater for Frederikssund kommune.

Dette skifte har naturligvis også præget 2019, hvor TeaterTasken efterhånden har droslet ned, for at overgive al sin viden og erfaring som producerende og turnerende teater gennem 25 år til Parkteatret.

 

Stort set hele 2019 er gået med at informere politikere, om hvad det vil sige at have et egnsteater i en kommune. Hvilke fordele der er for kommunens borgere, og hvordan vi vil være hele kommunens teater, blandt andet ved at bruge spændende lokale historier som oplæg for Parkteatrets forestillinger.

 

Kultur og Fritidsudvalget viste deres interesse, og bestyrelsesmedlem Mads Ulrikkeholm og Karen Nielsen holdt oplæg på rådhuset.

I foråret blev et møde sat i stand med Kirsten Sylvest fra Kulturstyrelsen, Formand for Fritids og Kulturudvalget Jesper Wittenburg, Sofie Illemann Myschetzky Kulturkonsulent fra kommunen, samt Kaja Listoft og Karen Nielsen fra Parkteatret.

Derefter har Kaja og Karen holdt mange gode møder med Formanden for Fritids og Kulturudvalget, Borgmesteren og repræsentanter fra alle partier i byrådet. Alle politikere var meget lydhøre.

Da der blev indstillet til budgettet, var Parkteatret som egnsteater med i budgettet. Hvilket vi var meget glade for. Vi blev ved at holde fast i politikerne, blandt andet kom Peter Westphael og holdt et oplæg om hvilke muligheder det giver for en kommune at have et egnsteater, de politikere der kom var meget begejstrede. I hele processen har Lisbeth Klixböll fra Aabendans egnsteatret i Roskilde, været en stærk vejleder i forhold til hele forløbet.

 

I starten af november fik vi den glædelige nyhed at Frederikssund byråd, havde taget Parkteatret som egnsteater med i budgettet. I øvrigt var det et enigt byråd der stemte for budgettet. 1. april sender Frederikssund kommune og Parkteatret, ansøgningen om en Egnsteateraftale ind til Slots og Kulturstyrelsen.

 

I foråret sluttede talentholdets 14 unge mennesker deres sæson af med at spille Line Knutzons ”Det andet hold” Talentholdet er et samarbejde mellem Amatørteatre i Frederikssund og teatret, etableret af Frederikssund kommune. Selvom forløbet var slut kaldte vi dem ind til Frederikssund Teaterfestival, hvor de lavede nabostridigheder fra Parkteatrets altaner.

 

Først i marts og sidst i juni var Karen ude og fortælle Babelstårnet for konfirmander.

Sidst i marts spillede Kristian Høgh Jeppesen og Karen Nielsen Skibbykrøniken, som også spillede på Aprilfestivalen i Hjørring.

 

I april turnerede Dannerbarn i 14 dage + spillede én stationær forestilling på Parkteatret.

 

Hele sommeren gik med at bygge en stor scene på 10 x 7 m, og få sat rullelærred op, så biografdriften og teaterforestillinger kan eksistere side om side. Pengene til byggeri og rullelærred er doneret af Sallinge fondene, Dansk Filminstitut samt 45.000,- kr. fra salg af Folkeaktier. Scenen blev indviet i september. Her mødte mange af de foreninger op, der havde sat Føtex på den anden ende, i forbindelse med en Flassmob med over 100 medvirkende, instrueret af Sofie Pallesen, for at se videoen på det nye lærred. Musikskolens orkester sad musestille bag lærredet, og satte i for fuld musik, da Rikke Heede trykkede på knappen og lærredet rullede op.

 

Driving Miles holdet med Vigga ved roret som instruktør startede forprøver i september.

 

I efteråret spillede Karen Nielsen og Kristian Høgh Jeppesen Skibbykrøniken i 14 dage.

 

Lige inden jul blev der lavet handicaprampe, så det er muligt for publikum i kørestol at komme ind i teatret, og for scenekunstnere i kørestol at komme op på scenen.

 

Sådan gik et år hvor vi mere og mere blev til Parkteatret.